Варна е домакин на Европейско първенство по плажен хандбал

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 03.07.2024 г.
Варна е домакин на Европейско първенство по плажен хандбал

От 4 до 7 юли България и Южния плаж във Варна се провеждат домакински на Европейско първенство за юноши и момичета до 16 години, а от 11 до 14 юли на Европейски квалификационен турнир за мъже и жени.


В надпреварите ще участват над 1000 състезатели, разпределени в общо 56 отбора от 20 държави.

В първенството по плажен хандбал за девойки ще се състезават 18 отбора, разпределени според жребия в 3 групи с по 6 отбора. Като домакин, България използва правото си на избор и предпочита да се състезава група В, в която влизат съставите на Германия, Унгария, Полша, Румъния и Сърбия.

При юношите ще участват 16 отбора, разпределени в 4 групи с по 4 тима. В тази категория България ще се състезава в група А, наред с тимовете на Унгария, Швеция и Румъния

В квалификационния турнир при жените във Варна ще спорят 12 групи - 2 групи от отбори по 6 отбора. Българският екип е в група А, заедно с отборите на Полша, Украйна, Хърватия, Турция и Швейцария.

Мъжкият ни тим по плажен хандбал ще премери сили със съставите на Норвегия, Франция, Чехия и Малта в група В. При мъжете ще се състезават 10 екипа, разпределени в 2 групи.

България получи домакинството след отлично проведените през 2021 г. Европейски първенства по плажен хандбал за мъже, жени, юноши и девойки, посочват организаторите от Българска федерация по хандбал.

Събитията се провеждат със съдействието на Община Варна.

Любителите на плажния хандбал могат да наблюдават състезанията на Южен плаж Варна.

Вход - свободен!
Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close