„Надежда” пристигна в Сочи

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 26.09.2016 г.
 „Надежда” пристигна в Сочи

В ранния следобед вчера и последният кораб от Тол Шипс - „Надежда” пристигна в Сочи. Беше невероятно посрещане. След като проплаваха 10 000 морски мили за да участват в тази регата SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2016, те претърпяха сериозен проблем.


В ранния следобед вчера и последният кораб от Тол Шипс - „Надежда” пристигна в Сочи. Беше невероятно посрещане. След като проплаваха 10 000 морски мили за да участват в тази регата SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2016, те претърпяха сериозен проблем. Счупиха фок мачта след буря по време на плаването за Сочи. Докато другите кораби вече бяха в пристанището, тримачтовият „Надежда” трябваше да стигне до най-близкия порт за проверка и ремонт.
След като бе отстранена горнатна част на фок мачтата, ветроходът бе готов да продължи участието си в регатата, като грациозно акостира на пристанището в Сочи. Посрещането от зрителите бе подобаващо, макар и под проливен дъжд, сиво море и небе.
Хореография имаше от страна на кадетите на кораба. По всичко личеше, че това им е отнело доста време за да бъде научено. За целта кадетите бяха слезли от мачтите, бяха построени в линия на палубата и буквално „избухнаха” в ритъма на парчетата  “Hit the Road Jack” и “Cake by the Ocean”. Много ни се иска подобно нещо да се види поне още веднъж, в Сочи или във Варна.
 „Поздравления за капитана и екипажа на „Надежда”, за тяхната невероятна работа и традиция за мореплаване, след като успяха да се справят с проблема и продължиха плаването си. Ние сме удовлетворени, че този кораб ще продължи участието си до Варна, където със сигурност ще бъде посрещнат също подобаващо”, каза рейс директорът Пол Бишоп.
„Ще пропуснем вълнуващо състезание между корабите „Мир” и „Надежда”, ако някой от тях не участва. ”Надежда” все още има шансове за добър етап до Варна”, допълни босът на регатата Робин Хюргрьоне.
С помоща на влекач, „Надежда” постепенно зае позицията си на порта, като застана зад своите кораби –сестри „Мир” и „Керсонес”. Това е рядка гледка, да видиш три еднакви кораба, рамо до рамо.
Въпреки проливния дъжд през по-голямата част от деня, постоянен поток от граждани и гости пристигаха за да видят красивите ветроходи.
Всъщност, много голяма част от кадетите се радваха на визитата си в парка в Сочи, където през 2014 г. се проведе зимната Олимпиада.
Дано времето днес е добро, защото предстоят състезания.

 
Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close