180 деца от четвърти клас взеха участие в спортен празник „Бързи и сръчни“ Победител СУ „Найден Геров“

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 09.11.2018 г.
180 деца от четвърти клас взеха участие в спортен празник „Бързи и сръчни“  Победител СУ „Найден Геров“

Петнадесет училища от град Варна или над 180 деца на възраст 9-10 години взеха участие в спортен празник „Бързи и сръчни”, който беше предназначен за ученици от ІV клас. Състезанието се проведе на 8 ноември /четвъртък/ от 15.00 до 17.00 ч. в многофункционална спортна зала на Първа езикова гимназия и имаше за цел да популяризира активния и здравословен начин на живот сред малките учениците. Г-н Кристиан Димитров директор на дирекция „Спорт“ при Община Варна приветства учениците и откри състезанието.


Отборите на училищата се състояха от 5 момчета и 5 момичета от IV клас. След пробягването на трасето, което включваше – спринтово бягане, слалом между конуси, провиране, прескок и шут с крак на топка във врата, с обща дължина 20 метра, с най-добри времена и финалисти се оказаха ЧОУ „малкия Принц“, ОУ „Васил Априлов“, СУ „Димчо Дебелянов“ и ОУ „Найден Геров“.

След полуфиналните бягания за финала се класираха СУ „Васил Априлов“ и СУ „Найден Геров“. С много малка разлика в резултатите победители и шампиони в спортния празник „Бързи и сръчни“ ЕСЕН 2018 за 4-ви клас се оказаха децата на СУ „Найден Геров“ с време 2,05,70 мин.

На второ място и сребърните медали останаха за ОУ „Васил Априлов“ с време 2,05,46 мин. На почетното трето място се класираха учениците на СУ „Димчо Дебелянов“.

Награждаване на победителите с купи, медали и грамоти, осигурени от общината извършиха г-н Иван Иванов- старши експерт по ФВС към РУО- Варна и г-н Данчо Илиев от дирекция „Спорт“. А всяко дете участник и ръководител бяха наградени с тениска с лого на „Варна – Европейски град на спорта 2019“.

След награждаването бе теглена томбола с много награди за децата, а най-големияТ късметлия се оказа Йоан от СУ „Неофит Бозвели“, които спечели голяма награда – велосипед.

Следващите прояви „Бързи и сръчни“ ще се проведат по следния график:

- 20 ноември 2018 г./вторник/ от 15.00 до 17.00 часа III клас

- 22 ноември 2017 г./четвъртък/ от 15.00 до 17.00 часа II клас

- 6 декември 2018 г./четвъртък/ от 15.00 до 17.00 часа I клас

 

Инициативата на Дирекция „Спорт“ е дългосрочна и насочена към развитие на двигателните и социалните умения на учениците чрез спортни активности, поднесени по забавен за тях начин.

 
Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close