ДАРЕНИЕ НА ДИРЕКЦИЯ „СПОРТ“

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 08.11.2018 г.
ДАРЕНИЕ НА ДИРЕКЦИЯ „СПОРТ“

Дирекция „Спорт“ към община Варна съвместно с фондация „Бъдеще за тенис на маса“ дариха на Православния център за духовно обгрижване на наркозависими тенис маса с комплект хилки и топчета за игра. Дарението е по повод големия християнски празник на 21 ноември – Ден на християнското семейство. Целта на това дарение е да се стимулират пребиваващите в приюта за активни занимания със спорт, което подпомага тяхното лечение. Спортът е една от най-важните предпоставки за физическо и психическо здраве на обществото.


Православен Център за Духовно Обгрижване на Наркозависими (ПЦДОН) е основан през 2004 г. за да посрещне нуждите на търсещите помощ хора, зависими към психоактивни вещества (наркотици или алкохол), и на техните близки.

Центърът осъществява своята дейност в защитено жилище, което се намира в двора на храм „Свети Цар Борис”, в кв. Аспарухово, гр. Варна. Разполага и с отделно преходно жилище, в което реализира дейностите по ресоциализация на участниците в програмата.

ПЦДОН е резидентна (24 часова) програма, тип „Терапевтична общност”, в която се осъществява психосоциална рехабилитация и ресоциализация на зависими или злоупотребяващи с психоактивни вещества, включително с алкохол, и на техните близки, обгрижвайки ги физически, психически и духовно, като дейността се развива върху основата на православното християнство.

 
Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close