„Купа 8 декември“ 2018 Започват спортните битки за студентите

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 05.11.2018 г.
 „Купа 8 декември“ 2018 Започват спортните битки за студентите

Община Варна, Студентските съвети и Академичните звена отговарящи за спорта в университета, отново организират спортни прояви по случай 8 декември-празника на Българските студенти.

Програмата залага на разнообразни спортове и форми на провеждане, с което се цели привличане на повече и различни млади студенти да се включат в спортните прояви.

 


В периода 7-23 ноември програмата за студентите от шестте университета включва спортовете: мини футбол, лекоатлетически крос, боулинг, тенис на маса, стрийтбол 3х3, волейбол и плуване.

Откриващо събитие тази година е боулинг турнира, който ще се проведе в “Playground” ГРАНД МОЛ Варна, като началото на квалификациите е от 17.00 часа на 7 ноември.

Турнирът по тенис на маса ще се проведе по системата Лично- отборно за мъже и жени на 8 ноември от 10.00 часа в залата на Икономически Университет- Варна.

Кампанията в чест на празника на българските студенти, продължава с мачовете от програмата на спорта мини-футбол, като първата среща се провежда на 12 ноември /понеделник/ от 16.00 часа на базата на Технически университет – Варна. Първият двубой е между двата отбора на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и Икономически Университет - Варна. Всеки университет може да се включи в състезанието с два отбора от по 12 състезатели. Финалните мачове са насрочени за 16 ноември /петък/ от 15.00 часа.

Лекоатлетическия крос, ще се проведе на 10-ти ноември /събота/ от 10.30 в Морската градина, под Летен театър. Дистанциите на трасето са установените в последните години за студентите, а именно 1000 м. за жени и 2000 м. за мъже. Всички студенти, от всички университети, без ограничения са поканени да участват на място в деня на състезанието.

Стрийтбол 3х3 за мъже и жени, стартира на 22 ноември /сряда/ от 15.00 часа в залата на Медицински Университет – Варна.

На 19.11.18 г. в спортния комплекс на Икономически Университет - Варна от 17.00 часа с двубоя при жените между ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и ВСУ „Ч. Храбър“, ще стартира волейболната програма, част от университетските спортни празници.

Закритият басейн „Д-р Л. Лазаров“ в ПК „Приморски“ ще домакинства на спорта плуване на 22 ноември /четвъртък/ от 14.30 часа. Всички участници трябва да се запишат в звената по спорт в университетите, които от своя страна да подадат заявка към организаторите до 20 ноември.

 

Официалното награждаване на “Купа 8 декември” ще се състои на 23 ноември 2018 г. /петък/ от 19.00 часа в Юнашки салон.

 

Наредбите и програми за турнирите може да намерите на www.sportvarna.com

 
Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close