Седем училищни отбора взеха участие във финалния кръг на спортен празник „Бързи и сръчни“ за 1-ви клас Победител ОУ „Иван Вазов“

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 25.04.2018 г.
Седем училищни отбора взеха участие  във финалния кръг на спортен празник „Бързи и сръчни“ за 1-ви клас Победител ОУ „Иван Вазов“

Седем училища от град Варна или около 80 деца на възраст 7 години взеха участие в спортен празник „Бързи и сръчни“ за ученици от І клас, който беше финален за учебната година. Състезанието се проведе на 24 април /вторник/ от 15.00 до 17.00 ч. в многофункционална спортна зала на Първа езикова гимназия и имаше за цел да популяризира активния и здравословен начин на живот сред малките учениците.


Отборите на училищата се състояха от 5 момчета и 5 момичета от I клас. След пробягването на трасето, което включваше – спринтово бягане, слалом между конуси, провиране, прескок и шут с крак на топка във врата, с обща дължина 20 метра, с най-добри времена и финалисти се оказаха ОУ „Иван Вазов“, СУ „Димчо Дебелянов“, ОУ „Васил Априлов“ и ОУ „Ангел Кънчев“.

На първо място и шампиони в третия кръг за 1-ви клас се оказаха отново децата на ОУ „Иван Вазов“.

На второ място и сребърните медали останаха за СУ „Димчо Дебелянов“. На почетното трето място и бронзови медали се класираха учениците на ОУ „Васил Априлов“.

Комплексното класиране за учебната 2017/2018 г. се подреди по следния начин:

1. ОУ „Иван Вазов“

2. СУ „Димчо Дебелянов“

3. ОУ „Ангел Кънчев“


Всички деца участници получиха специален подарък - ключодържател с лого на „Варна – Кандидат за европейски град на спорта“, грамота за участие, купи и медали, а комплексния победител спечели и безжични тон колонки, осигурени от Дирекция „Спорт“, при Община Варна и връчени от Данчо Илиев- експерт в дирекцията.

След края на състезателната част, беше изтеглена томбола с много награди, а велосипеда отиде при Ралица на 7 години от ОУ „Христо Ботев“, квартал Аспарухово.


Проявите от „Ученическа купа Варна“ за най-малките продължават в четвъртък, когато от 10.00 часа в СК „Локомотив“ ще се проведе последния кръг от състезанията по лека атлетика за възрастова група 1-2 клас.

www.sportvarna.com

Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close