ОУ Ангел Кънчев комплексен шампион в детски празник „Бързи и сръчни“ за втори клас

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 17.04.2018 г.
ОУ Ангел Кънчев комплексен шампион  в детски празник „Бързи и сръчни“ за втори клас

Около 80 деца от ІI клас на възраст 8-9 години от 6 училища от град Варна се включиха на 17.04.18г. в детския спортен празник „Бързи и сръчни“, организиран Дирекция „Спорт“ при Община Варна с подкрепата на РУО – Варна.

Състезанието премина при много оспорвани и коректни бягания на децата, в залата на Първа езикова гимназия.

 


В третия последен кръг за учебната 2017/2018 г.от 6 училища най-бързи и най-сръчни се оказаха децата на ОУ „Ангел Кънчев“, които грабнаха златните медали и шампионската купа, побеждавайки във финалното бягане ОУ „Васил Априлов“. В надпреварата за третото място ОУ „Иван Вазов“ изпревари с малка разлика децата на ЧОУ „Малкият Принц“, които са четвърти. Това състезание беше финалният от веригата турнири за тази възраст,

Организаторите осигуриха за всяко дете по един ключодържател слогот на Варна – Кандидат за Европейски град на спорта 20189 г., и специална грамота за участие, купи и медали за призьорите.

Предвид всички състезания през годината се определи и комплексно класиране, като победителите получиха голямата награда – безжични тон колонки за слушане на музика:

1. ОУ „Ангел Кънчев“

2. ОУ „Иван Вазов“

3. СУ „Димчо Дебелянов“

 

След края на състезателната част беше изтеглена томбола с много предметни награди, а велосипедът този път отиде при Стефи от отбора на шампионите от ОУ „Ангел Кънчев“. Наградите връчи експертът в дирекция „Спорт“, при Община Варна Данчо Илиев.

Последното състезание от „Бързи и сръчни“ за първи клас ще се проведе на 24 април от 15.00 до 17.00 часа отново в многофункционална спортна зала на Първа езикова гимназия.

В сряда /18 април/ от 10.00 часа в залата по лека атлетика на спортен комплекс „Локомотив“, ще се състои финалният турнир по лека атлетика за 3-4 клас, където се очаква 10 училища да вземат участие при момчета и момичета.

 
Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close