На 22.04.2018 г. ще се проведе ежегоден гребно-ветроходен поход за младежи и граждани от гр. Варна

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 17.04.2018 г.
На 22.04.2018 г. ще се проведе ежегоден гребно-ветроходен поход за младежи и граждани от гр. Варна

Традиционния ежегоден гребно-ветроходен поход за младежи и граждани от гр. Варна ще се проведе на 22.04.2018 г. Началото ще бъде дадено от лодъчна магазия на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ /паркинг община под Аспарухов мост/в 09.00 часа.


Основните плавателни съдове за участниците в гребно-ветроходния поход са лодки Ял-6, в които участниците ще бъдат разпределени по екипажи до 10 човека. Целта на похода е да се създадат условия за здравословен начин на живот, чрез морските дадености на гр. Варна. Създаване на приятелски взаимоотношения, усъвършенстване на практико - приложни умения от морската професия /гребане, ветроходство, вързване на морски възли, теглене на въже, хвърляне на хвъргало/. Развитие на уменията за работа в екип и активно участие в тренировъчния процес през летните месеци. В тази проява заявки за участие са изявили над 100 младежи и граждани – учащи, студенти и работещи в различни сфери. Безопасността на вода ще бъде осигурена от моторни катери. Дистанцията за ветроходство ще бъде овехована във Варненското езеро.

Ежегодните гребно – ветроходни походи се организират от УС и членовете на Университетски войскови спортен клуб ВВМУ „Никола Йонков Вапцаров“ със съдействието на Община Варна- Дирекция Спорт.

 
Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close