70 деца взеха участие в спортен празник „Бързи и сръчни“ за 1-ви клас Победител ОУ „Иван Вазов“

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 21.03.2018 г.
70 деца взеха участие  в спортен празник „Бързи и сръчни“ за 1-ви клас Победител ОУ „Иван Вазов“

6 училища от град Варна или около 70 деца на възраст 7 години взеха участие в спортен празник „Бързи и сръчни”, който беше предназначен за ученици от І клас. Състезанието се проведе на 20 март /вторник/ от 15.00 до 16.30 ч. в многофункционална спортна зала на Първа езикова гимназия и имаше за цел да популяризира активния и здравословен начин на живот сред малките учениците.


Отборите на училищата се състояха от 5 момчета и 5 момичета от I клас. След пробягването на трасето, което включваше – спринтово бягане, слалом между конуси, провиране, прескок и шут с крак на топка във врата, с обща дължина 20 метра, с най-добри времена и финалисти се оказаха ОУ „Иван Вазов“, СУ „Димчо Дебелянов“, ОУ „Васил Априлов“ и ОУ „Ангел Кунчев“.

След полуфиналните бягания за финала се класираха ОУ „Иван Вазов“ и СУ „Димчо Дебелянов“, което бе повторение на финала от състезанието за първи клас през есенния кръг. С много малка разлика в резултатите победители и шампиони във второто издание за учебната година на спортния празник „Бързи и сръчни“ за 1-ви клас се оказаха децата на ОУ „Иван Вазов“ с време 2,23,18 мин.

На второ място и сребърните медали останаха за СУ „Димчо Дебелянов“ с 2,23,90 мин. На почетното трето място и бронзови медали се класираха учениците на ОУ „Ангел Кънчев“ с 2,25,44 мин.

На 24 април е заложен и финалният трети кръг, в които ще бъде излъчен и комплексен победител между училищата за всяка възраст по отделно, а за всички състезатели ще участват в теглене на томбола с много предметни награди.

 

Инициативата на Дирекция „Спорт“ е дългосрочна и насочена към развитие на двигателните и социалните умения на учениците чрез спортни активности, поднесени по забавен за тях начин.
Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close