Започват състезанията от спортен празник „Бързи и сръчни“ за IV клас и Ученическа купа Варна

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 06.03.2018 г.
Започват състезанията от спортен празник „Бързи и сръчни“ за IV клас и  Ученическа купа Варна

През тази седмица започват състезанията от спортен празник „Бързи и сръчни“ за IV клас и  Ученическа купа Варна по мини футбол, волейбол и шахмат


Около 180 ученици от 17 училища от град Варна ще вземат участие в спортен празник „Бързи и сръчни” за ІV клас, който се проведе на 7 март /сряда/ от 15.00 до 17.00 ч. в Многофункционална спортна зала на Първа езикова гимназия. Състезанията са част от стратегията на Община Варна за развитие на детско-юношеския спорт и има за цел да популяризира активния и здравословен начин на живот сред малките учениците.

Отборите на училищата се състоят от 5 момчета и 5 момичета /и до 2 резерви/ за всяка възраст. Трасето се състои от маршрут, което включва – спринтово бягане, слалом между конуси, провиране, прескок и шут с крак на топка във врата, с обща дължина около 20 метра.

Графика за провеждане на „Бързи и сръчни“ следващите възрасти е следния:

- 13 март /вторник/ III клас „Бързи и сръчни“

- 15 март /четвъртък/ II клас „Бързи и сръчни“

- 20 март /вторник/ I клас „Бързи и сръчни“

 

Всички надпревари ще се проведат отново в залата на Първа ЕГ от 15.00 часа.

През месеците април и май са заложени и финалните кръгове, в които ще бъде излъчен и комплексен победител между училищата за всяка възраст по отделно, а за всички състезатели ще участват в теглене на томбола с много предметни награди, осигурени от Община Варна

Инициативата на Дирекция „Спорт“ е дългосрочна и насочена към развитие на социалните умения на учениците чрез спортни активности, поднесени по забавен за тях начин.

Ученическа купа Варна 2018

През уикенда продължават състезанията от „Ученическа купа Варна“ 2018, като на стадион „Технически Университет“ от 09.00 часа започват двубоите от турнира по мини футбол за ученици на възраст 8-10 и 11-12 клас.

На 10 и 11 март от 08.30 часа залата на Средно училище „Елин Пелин“ ще приеме срещите по волейбол за момчета 5-7 клас, а по-големите юноши 11-12 клас ще премерят сили в зала Първа ЕГ на 11 март от 08.30 часа.

Спортната програма продължава следобед в неделя /11.03.18 г/ от 14.00 часа в залата на Юнашки салон с провеждане на втори кръг от шахматния турнир за най-малките 1-4 клас. Като всеки отбор се състои от 5 ученика в тази възраст.

 
Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close