Резултати хандбал и бадминтон в Общински ученически игри 2017/2018 г.

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 22.01.2018 г.
Резултати хандбал и бадминтон в Общински ученически игри 2017/2018 г.

В залата на Първа ЕГ завърши състезанието по хандбал за юноши и девойки 8-10 клас от Общински ученически игри 2017/2018 г. За участие се явиха 8 отбора при юношите и два при девойките.


След изиграване на всички срещи очаквано при момчета шампиони са ПГСАГ "Васил Левски", които победиха в малкия финал учениците на ПТГ Варна. Трети се наредиха състезателите на Първа ЕГ.

При девойките шампионки са СУНХИ "К. Преславски", които победиха СУ "Г. Милев". Представителя на дирекция "Спорт" Данчо Илиев награди всички призьори с купи, медали, грамоти и хандбални топки осигурени от Община Варна. Първите отбори се класират за областните състезания.

 

На 20 и 21 януари завършиха Общинските ученически игри по бадминтон за момчета и момичета и юноши и девойки

 

В състезанията за момчета и момичета 5-7 клас по бадминтон участие взеха 4 мъжки и 7 женски училищни отбора. Победител и на първо място при момчетата  е отборът на СУЕО“ Ал. С. Пушкин“. На второ място е отборът на ОУ “Св.Патриарх Евтимий“. На почетното трето място се класира отборът на ОУ „Св.Иван Рилски“.

При момичетата на първо място е отборът на МГ “Д-р П.Берон“. На второ място е отборът на СУХНИ “К. Преславски“, а на трето място се класираха дебютантите от  VII СУ “Найден Геров“. Срещите се играха в зала „Младост“ на ДКС –Варна.

 В състезанията за юноши и девойки 8-10 клас взеха участие 5 отбора. При оспорвана борба при юношите отборът на МГ “Д-р П.Берон“ победи ПТГ - Варна и се класира на първо място. Втори е отборът на ПТГ – Варна. При девойките на първо място се класира  отборът на Първа ЕГ, втори са СУЕО „Ал. С. Пушкин“, а трети се класираха ПТГ – Варна. Срещите отново се играха в ДКС –Варна.

Наградите на победителите връи Пенка Анастасова от Дирекция „Спорт“ при Община Варна.

За предстоящите събота и неделя са предвидени да се проведат последните състезания от Общински ученически игри 2017/2018 г. В залата на Първа ЕГ сили ще премерят учениците 11-12 клас в спорта хандбал: на 27 януари е турнира за юноши, а на 28 януари са девойки. Шампионатът по шахмат за 5-7 клас ще се изиграе в Юнашки салон на 27 януари, а в неделя /28.01.18г./ са по-големите ученици 8-10 клас.
Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close