80 деца от първи клас взеха участие в първия кръг на спортен празник „Бързи и сръчни“ Победител СУ „Димчо Дебелянов“

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 05.12.2017 г.
80 деца от първи клас взеха участие в първия кръг на спортен празник „Бързи и сръчни“  Победител СУ „Димчо Дебелянов“

Седем училища от град Варна или над 80 деца на възраст 7 години взеха участие в спортен празник „Бързи и сръчни”, който беше предназначен за ученици от І клас. Състезанието се проведе на 5 ноември /вторник/ от 15.00 до 16.00 ч. в многофункционална спортна зала на Първа езикова гимназия и имаше за цел да популяризира активния и здравословен начин на живот сред малките учениците.


Отборите на училищата се състояха от 5 момчета и 5 момичета от I клас. След пробягването на трасето, което включваше – спринтово бягане, слалом между конуси, провиране, прескок и шут с крак на топка във врата, с обща дължина 20 метра, с най-добри времена и финалисти се оказаха ЧОУ „малкия Принц“, ОУ „Иван Вазов“, СУ „Димчо Дебелянов“ и ОУ „Ангел Кънчев“.

След полуфиналните бягания за финала се класираха СУ „Димчо Дебелянов“ и ОУ „Иван Вазов“. С много малка разлика в резултатите победители и шампиони във второто издание на спортния празник „Бързи и сръчни“ за 1-ви клас се оказаха децата на ОУ „Димчо Дебелянов“ с време 2,31,76 мин.

На второ място и сребърните медали останаха за  ОУ „Иван Вазов“ с 2,36,98 мин. На почетното трето място се класираха учениците на ОУ „Ангел Кънчев“.

Награждаване на победителите с купи, медали и грамоти, осигурени от общината извърши г-н Данчо Илиев от дирекция „Спорт“. А всяко дете участник и ръководител бяха наградени с тениска от проявата.

Финалните състезания от веригата за ученици от първи до четвърти клас ще се проведат през пролетта на 2018 година.

 

Инициативата на Дирекция „Спорт“ е дългосрочна и насочена към развитие на двигателните и социалните умения на учениците чрез спортни активности, поднесени по забавен за тях начин.
Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close