ИНСТРУКЦИЯ за материално стимулиране на варненски спортисти, треньори и длъжностни лица

  • ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
  • 28.05.2012 г.
ИНСТРУКЦИЯ за материално стимулиране на варненски спортисти, треньори и длъжностни лица

ИНСТРУКЦИЯ
за материално стимулиране на варненски спортисти, треньори и длъжностни лица.

 

 

ИЗТЕГЛИ


ИНСТРУКЦИЯ
ЗА МАТЕРИАЛНО СТИМУЛИРАНЕ НА ВАРНЕНСКИ СПОРТИСТИ, ТРЕНЬОРИ И ДЛЪЖНОСТНИ ЛИЦА

Чл.1. С настоящата Инструкция се цели да се стимулират варненските спортисти, треньори и спортни деятели, които допринасят за издигането имиджа на България и Варна, чрез изявите си на олимпийски, световни и европейски първенства през текущата година.

Чл.2. Състезателите, постигнали високи спортни резултати в крайното класиране на олимпийски, световни и европейски първенства по олимпийски спортове и дисциплини, получават материално стимулиране в лева, както следва:

 

Таблица 1

 Първенства

Стимулиране в лева за:

 

І място

ІІ място

ІІІ място

1. Олимпийски игри

12 000

10 000

8 000

2. Световни

 

 

 

- по олимпийски спортове и дисциплини

8 000

6 000

4 000

 

 

 

 

3. Европейски

 

 

 

- по олимпийски спортове и дисциплини

5 000

3 000

2 000

 

Чл.3. Състезателите от различните възрастови групи, постигнали високи спортни резултати получават награди в размер както следва:

(1)  Мъже /Жени – 100% от предвидените финансови средства по Таблица 1.

(2) Други възрастови групи – 50% от предвидените финансови средства по Таблица 1.

Чл.4. Спортисти, постигнали призови класирания по олимпийски спортове в неолимпийски дисциплини, получават 50 % от средствата по Таблица 1.

 

Чл.5. (1) В случаите, когато олимпийски, световни и европейски първенства се провеждат едновременно с общо класиране, състезателите получават награда по Таблица 1 за по-високото класиране.

(2) Спортист, постигнал повече от едно призово класиране на олимпийски, европейски или световни първенства в олимпийски дисциплини, може да получи награда за най-доброто класиране, а за всяко следващо класиране през календарната година до 50% по Таблица 1.

Чл.6. Поради спецификата на провеждане на олимпийски, световни и европейски първенства за хора с увреждания, възможността спортистите да участват в няколко дисциплини и ограничения брой участници в различните категории, спортистите с увреждания могат да получат парична награда в лева както следва:

(1) Спортист с увреждания, постигнал призово класиране в индивидуалните олимпийски дисциплини с единично участие, може да получи парична награда в размер до 70% по Таблица 1.

(2) За класирания при индивидуалните спортове на дисциплини, в които участват двама и повече спортисти с увреждания (щафети, многоместни лодки, ансамбли, както и групови формации), на всеки спортист в олимпийските дисциплини може да се изплатят до 60% по Таблица 1.

(3) Спортист с увреждания, постигнал повече от едно призово класиране на олимпийски, европейски или световни първенства в олимпийски дисциплини, може да получи награда за най-доброто класиране, а за всяко следващо класиране - до 10% по Таблица 1.

Чл.7. (1) Състезателите, участващи в състава на щафети по лека атлетика и плуване, многоместни лодки при гребане и кану-каяк, ансамбъл при художествена гимнастика, акробатика, аеробика и други, при които класирането е постигнато от двама и повече спортисти, всеки от състезателите получава до 70 % от материалното стимулиране по Таблица1.

(2) Личните треньори от варненски спортни клубове по предходната точка получават до 100% от размера на наградата на един състезател.

Чл.8. (1) Всеки състезател при спортните игри, който е взел участие в не по-малко от 50% от изиграните срещи и най-малко 50% процента от времетраенето на срещите, но не повече от 75% от състава на отбора, получава награда до 70% по Таблица 1.

(2) Останалите състезатели в отбора получават награди в размер до 50% от наградите на основните състезатели.

(3) Броят на наградените състезатели, участващи в спортните игри, се определя по предложение на Управителните съвети на спортните клубове, в съответствие с регламента на състезанието, определен от съответната Международна спортна федерация.

 

Чл.9. В случаите, когато в едно първенство има отделни състезания за индивидуално и отборно класиране с раздаване на два комплекта медали, всеки от състезателите, взел участие в отборното първенство получава 50% по Таблица 1.

Чл.10. Личните треньори от варненските спортни клубове с принос за постигнати високи спортни резултати на техни състезатели по Таблица 1, получават материално стимулиране до 80% от общия размер на материалното стимулиране на неговите състезатели.

Чл.11. Определянето на сумите по тази инструкция се извършва въз основа на предложение на Управителния съвет на спортния клуб до дирекция „МДС”, придружено с официални протоколи от Международните спортни федерации.

Чл.12. Кметът на Община Варна награждава с индивидуална или колективна парична награда в размер до 5 000 лв. и други спортисти и спортни организации, допринесли за спортния имидж на града.

Чл.13. Не се награждават по тази инструкция с парични средства:

(1) Отборни класирания на спортисти при индивидуалните спортове, класирания на спортисти в моделните спортове, както и класирания по дисциплини, в които няма ефективно единоборство с противник или които имат конкурсен характер, без да се присъжда шампионска титла.

(2) Класирания на спортистите на световни и европейски първенства, различаващи се по наименование, стил и състезателни правила от основния спорт, с който спортната организация е вписана в Националния регистър на лицензираните спортни организации и на членуващите в тях спортни клубове.

Чл.14. Паричните наградите се изплащат след заповед на кмета на Община Варна и подлежат на облагане по данъчното законодателство в България.

Чл.15. Инструкцията влиза в сила след приемането й на сесия на Общински съвет – Варна.

 

        Тази Инструкция влиза в сила от деня на приемането й от Общински съвет – Варна, като отменя действието на Наредба за материално стимулиране на варненски спортисти, треньори и длъжностни лица, постигнали високи спортни резултати на Световни и Европейски първенства, Световни и Европейски купи и Световни рекорди, приета с Решение № 2810-12/28/10,17.11.2010 г. на ОбС – Варна.

Протокол № 6 от 28.03.2012 г. решение 262-4
Споделете вашето мнение
Още от същия раздел

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close