През тази седмица започват надпреварите част от XXI-та Варненска универсиада

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 07.04.2021 г.
През тази седмица започват надпреварите  част от XXI-та Варненска универсиада

За поредна 21-ва година Община Варна, студентските съвети и звената по спорт в Университетите организират най-мащабното състезание за студенти в града. От 10 до 24 април 2021 г. академичната общност си дава среща в 6 вида спорт, част от XXI-ва Варненска Универсиада.

През тази година всички спортни събития за студентите са съобразени с епидемиологичната обстановка и състезанията ще са само на открито и при спазване на мерките.


На 10 април състезанията се откриват в двора на Варненска търговска гимназия „Г. С. Раковски“, където започва турнира по стрийтбол 3х3 от 11.00 часа. Предварителни заявки за участие са подали 7 мъжки и 4 женски отбора от пет университета.

Най-популярният спорт футбола ще се проведе на спортната бази на ОСРК „Младост“. Традиционно всяка година всеки университет има право да се включи с до два отбора. Турнира стартира 13 април от 16.00 часа със срещата между ТУ1 –ВВМУ1 и ВСУ2 – ТУ2. Полуфиналните и финални срещи са предвидени за 14 април /сряда/ от 17.00 часа.

В Морската градина под летния театър от 11.00 часа на 17 април стартират атлетите в кроса. В най-масовото състезание дисциплината заложена за мъжете и тази година са 2000 метра гладко бягане, а за нежния пол 1000 м. В кроса няма ограничения в броя на участниците, така че всички желаещи студенти могат да се включат.

На 18 април от 10.30 часа на басейн „Приморски“ ще се проведе първенството по плуване, на което традиционно вземат участие около 100 студенти.

На 21 и 22 април стартира турнира по тенис на корт, на който любезен домакин тенис комплекс „Чайка“. Тази годината регламента предвижда само индивидуален турнир по схема на елиминации, а старта е в 10.00 часа.

Новото в Универсиадата е че традиционния волейбол в зала се замяна с плажен волейбол на Южен плаж, който ще се състои на 24 април от 11.00 часа. В надпреварата ще се включат над 8 мъжки и 3 дамски отбора от четири варненски университета.

 

Във всички надпревари се очаква да се включат над 300 студенти от шестте варненски университета.

 

Награждаване на спортовете от XXI Варненска Универсиада ще се състой на място, след приключване на съответния турнир.

 
Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close