ПОСРЕЩНЕ НА АЛПИНИСТА АТАНАС СКАТОВ ВЪВ ВАРНА

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 21.05.2019 г.
ПОСРЕЩНЕ НА АЛПИНИСТА АТАНАС СКАТОВ ВЪВ ВАРНА

На 30 май 2019 г от , 18.30 часа в конферентна зала х-л "Черно море" ще се състои официално посрещане на Атанас Скатов.

Атанас Скатов е най- успешният български алпинист. На 15 май той покори третият по височина връх на планетата Канчендзьонга в Хималаите - 8586м. Той направи това след 15 часов преход.

Тази експедиция беше доста трудна за Скатов, който се разболя 3 пъти по време на експедицията, но не се отказа да атакува върха. Вр. Канчендзьонга е 7- мият изкачен от Скатов връх по проекта му за изкачване на Хималайската корона от 14 осемхилядника на планетата.

През 2017г. Атанас Скатов стана и първият българин успял за завърши проекта “ Севън съмитс” за изкачване на 7- те континентални върхове на планетата.

След кратка почивка и възстановяване ,в средата на месец юни ,следващата цел на алпиниста за този сезон ще бъдат върховете Гашербрум 1 и 2 в планинската верига Каракурум , Пакистан.

 


На това събитие ще бъде представена и най – новата му книга „Над 8000 метра. Лхотце и Еверест на един дъх. Дневникът на един веган“

 

Тази книга не е пътепис. Това е книга за могъществото на човешкия дух. Тази книга е за всички нас, които никога да няма да съберем сили и смелост да се изправим пред подобни предизвикателства и да достигнем до места, където природата е безмилостна, а смъртта дебне на всяка крачка.

Тази книга задава най-важните въпроси: докъде се простират мечтите ни и на какво сме способни, за да ги осъществим.

 

Очакваме Ви!

 

 

 
Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close