Започва XIX-та Варненска универсиада

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 10.04.2018 г.
Започва XIX-та Варненска универсиада

Община Варна, звената по спорт в Университетите и студентските съвети за поредна 19-та година организират съвместно най-мащабното състезание за студенти в града - Варненска студентска Универсиада. Всички спортни състезания ще се проведат в периода от 14 до 28 април 2018 г.

 Студенти от всички университети в града ще премерят сили в спортните зали, стадиони и игрища в девет вида спорт: волейбол за мъже и жени, баскетбол и стрийтбол 3х3 за жени, мини футбол за мъже и жени, тенис, плуване, лекоатлетически крос, тенис на маса, шахмат и боулинг.


Новините тази година са, че ще се проведат демонстративни срещи по мини футбол и стрийтбол 3х3 за жени.

Надпреварите се откриват на 14 април от 11.00 часа в Морската градина, където с масов старт започва бягането от лекоатлетическия крос - 2000 м. за мъже и 1000 м. за жени. В бягането няма ограничения на броя участници, така че всички желаещи студенти могат да се включат.

На следващият ден /15 април/ от 10.00 часа са предвидени срещите в спорта тенис на маса -отборно в спортната зала на Икономически университет – Варна.

От 16 април Универсиадата продължава с турнирите по волейбол за мъже и жени отново в залата на Икономически Университет – Варна от 19.00 часа със срещите между ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и Медицински Университет, а двубоите по мини футбол тази година ще се играят на Общински спортно развлекателен комплекс „Младост“ от 15.30 часа.

В МОЛ Варна на 18 април от 16.00 часа ще се проведе състезанието по боулинг.

В дните 20-21 април от 10.00 часа програмата продължава с два състезателни дни по тенис в Тенис комплекс „Чайка“. Схемата на провеждане ще е лично-отборно първенство.

Традиционно спорта плуване ще се проведе в Плувен комплекс „Приморски“ на 21 април, в което участие вземат около 100 студенти.

В спортната база на Медицински Университет - Варна от 23 до 27 април от 15.30 часа са двубоите по баскетбол за мъже и 3х3 за жени.

Спортът шахмат също е залегнал в програмата на Универсиадата и ще състои на 23 април /понеделник/ от 15.00 часа в зала „Юнашки салон“.

Всички желаещи студенти да спортуват могат да се обърнат за информация и записване към звената по спорт от Университета или към представителите на Студентските съвети.

Подробни програми може да намерите на www.sportvarna.com

 Официалното награждаване и закриване на XIX-та Варненска Универсиада ще се състои на 28 април /събота/ от 18.00 часа в Юнашки салон.

 

 
Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close