ОУ „Ангел Кънчев“ шампиони в детски празник „Бързи и сръчни“ за втори клас

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 30.11.2017 г.
ОУ „Ангел Кънчев“ шампиони  в детски празник „Бързи и сръчни“ за втори клас

Над 130 деца от ІI клас на възраст 8-9 години от 11 училища от град Варна се включиха днес /30.11.17 г./ в детския спортен празник „Бързи и сръчни“, организиран Дирекция „Спорт“ при Община Варна с подкрепата на РУО – Варна.


Състезанието премина при много оспорвани и коректни бягания на децата, в залата на Първа езикова гимназия, а от 11 училища най-бързи и на-сръчни се оказаха децата на ОУ „Ангел Кънчев“, които грабнаха златните медали и шампионската купа, побеждавайки във финалното бягане СУ „Найден Геров“. В надпреварата за третото място ОУ „Иван Вазов“ изпревари с малка разлика децата на СУ „Димчо Дебелянов“, които са четвърти. Това състезание е първи кръг от веригата турнири, а следващите двубои ще се състоят през пролетта на 2018 година.

Организаторите осигуриха за всяко дете по една тениска с надпис на проявата, специална грамота за участие, купи и медали за призьорите.

 Последното състезание от „Бързи и сръчни“ за първи клас ще се проведе на 5 декември от 15.00 до 17.00 часа в многофункционална спортна зала на Първа езикова гимназия  и има за цел да популяризира активния и здравословен начин на живот сред малките учениците.

 В сряда /6 декември/ от 10.00 часа в залата по лека атлетика на спортен комплекс „Локомотив“, ще се състои турнира по лека атлетика за 3-4 клас, където се очаква 10 училища да вземат участие при момчета и момичета.

 
Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close