Варненски и Великопреславски митрополит Йоан награди участниците в „Бързи и сръчни“

  • АКТУАЛНО СПОРТ
  • 22.11.2017 г.
Варненски и Великопреславски митрополит Йоан награди участниците в „Бързи и сръчни“

Над 200 деца от IV клас взеха участие в спортен празник „Бързи и сръчни“ на 21 ноември. А по случай вчерашния празник Въведение Богородично и Денят на християнското семейство в края на детската проява 8 отбора съставени от петима родители и пет деца също избягаха състезателното трасе, като победители станаха СУ „Димчо Дебелянов“, втори ОУ „Йордан Йовков“, а бронзовите медали останаха за родителите и децата на ЧОУ „Малкият Принц“.


 В детския турнир за IV клас най-бързи и най-сръчни се оказаха децата на СУ „Димчо Дебелянов“, които станаха шампиони на проявата. На второ място са децата на ЧОУ „Малкият Принц“, а бронзови медали спечелиха учениците на ОУ “Йордан Йовков“, които победиха в малкия финал СУ „Найден Геров“.

Варненски и Великопреславски митрополит Йоан връчи много предметни награди на победителите в отделните състезания, както и детско Евангелие. Самият Митрополоти получи от директора на Дирекция „Спорт“ Кристиан Димитров алманах на юнашките дружества в България. Награди на победителите връчи и общинския съветник Калина Пеева.

 

Проявите от първи кръг на спортен празник „Бързи и сръчни“ за III, II, I клас ще се състоят съответно на 23, 30 ноември и 5 декември, отново в залата на Първа ЕГ.

През месеците април и май е заложен и финалният трети кръг, в които ще бъде излъчен и комплексен победител между училищата за всяка възраст по отделно, а за всички състезатели ще участват в теглене на томбола с много предметни награди.

Представителните отбори на училищата, които се включват в състезанието, се състоят от 5 момчета и 5 момичета от отделните класове и до две резерви, които трябва да преминат по най-бързия начин по състезателно трасе включващо: спринт, слалом, провиране, прескок, шут с топка във врата и обратно.

Инициативата спортен празник „Бързи и сръчни“ е дългосрочна и насочена към развитие на двигателни и социални умения на учениците чрез спортни активности, поднесени по забавен за тях начин, като са предвидени много награди за участниците и победителите.

         Организацията на проявата се осъществява от Дирекция „Спорт“ при Община Варна с подкрепата на РУО – Варна.

 

 
Споделете вашето мнение
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close